Nu mai au sens argumentele lungi. Nu mai e timp pentru precauții, pentru reluarea cifrelor oficiale și anchetelor de presă vechi. Nu mai are nimeni chef de explicații. Aceste explicații s-au dat ani la rînd, degeaba, în presa independentă. Loazele corupte care au condus și conduc astăzi România le-au ignorat. Azi nu e un moment potrivit să fim europeni. 

Doru Bușcu: Austria a scuipat România în obraz. A mințit Uniunea Europeană. Și-a scos cancelarul din pantaloni și s-a pișat pe reguli. Sîntem uzi din cap pînă în picioare, respinși, furați, mințiți. Au sărit stropi și pe reverele marilor puteri, dar ele sînt curve bătrîne, știu să închidă ochii. În UE, interesele bat legea cu sălbăticie. Austria a fost lăsată să violeze adevărul și regulamentele europene în văzul tuturor. Și asta exact în clipa în care UE face caz de solidaritate, de unitate împotriva marilor crize și amenințărilor rusești.

Austria e un cuibar în care Rusia își ține ouăle otrăvite. Companiile austriece, mai ales cele de energie, sînt infestate cu acționariat rusesc. Ele fac geopolitica lui Putin. Cancelarii îl vizitează pe Putin, îi sorb cuvintele, îi plătesc în ruble, miniștrii dansează cu el. Viena îi adăpostește Rusiei spionii și banii, îi plasează capitalurile, răspîndește pecinginea intereselor rusești în economiile din jur. În afara spațiului NATO, austriecii reprezintă de 80 de ani o înfricoșătoare breșă în securitatea europeană.

Austria a smuls României rezervele de petrol și gaze sub presiunea admiterii în UE. I-a ras o parte din păduri. Austria a cumpărat pe nimic BCR, banca jefuită mai întîi de securiștii care au acum copii în Guvern. Austria a forțat statul român să ierte OMV de creșterea redevențelor și de plata unor uriașe restanțe fiscale. Austria a forțat guvernele României să încredințeze contracte de infrastructură pe bandă rulantă companiilor austriece, specializate în țepe. Despre companiile austriece de asigurări, despre cum au făcut politică și șantaj politic șefii băncii austriece Raiffeisen nu aveți decît să-l întrebați pe Google. 

Austria a ridicat, prin companiile ei, sume uriașe din economia românească: ba șantajînd guvernele, ba promițînd mentorat politic european. Azi ne șiroiesc hainele de pe urma mentoratului ei.

Să nu-i uităm pe neisprăviții noștri, loazele securiste care fac politica externă, monumentala nulitate Iohannis, Ciucă cel vorbitor cu mîinile, nătîngul Bode cu fața lui de hîrciog prins în raza lanternei, incapabilul SIE sau europarlamentarii sinecuriști care fac degeaba umbră pămîntului. Ei sînt adevăratele stavile ridicate împotriva României. Dar ei pot să mai aștepte. Azi e ziua Austriei. 

Și nu trebuie pierdut timpul. Guvernul și statul român nu vor întreprinde nimic și nici nu e necesar să intre în conflicte complicate cu UE. De aceea, sarcina răfuielii cu Austria cade pe bunul simț și pe ura legitimă a cetățeanului de rînd. El a încasat umilința, el plătește oalele sparte, el duce în spinare urmările eșecului, de la el jupoaie statul cele cîteva miliarde pierdute anual ca urmare a votului austriac. 

Din clipa asta cetățenii români de pe teritoriul României n-ar mai trebui să alimenteze de la OMV pînă cînd România va deveni stat membru al spațiului Schengen. Nu trebuie să dea cineva vreo luptă, nu trebuie să facă vreun sacrificiu. Nu e nevoie decît să aleagă o altă benzinărie. 

La fel, românii care au conturi la BCR sau la Raiffeisen ar putea să și le mute. Oriunde. Imediat.

Veți auzi la televizor destui piariști bătînd cîmpii prin platouri că „nu se face”, că „nu putem pedepsi companii”, sau că „nu putem pune în pericol slujbele angajaților”. Ba putem, își încă cum! 

Aceste companii austriece s-au îngrășat cu cinism în economia românească, sprijinite de lobby-ul politic al cancelariei de la Viena, care a sunat la București și le-a făcut culoar. Ele reprezintă trocul neonorat de Austria, țeapa pe care a dat-o Austria cetățenilor României și, în același timp, injecția rusească pe care le-a administrat-o. 

Companiile austriece sînt lipite organic de conducerea politică a Austriei, sînt vîrful de lance al șantajului austriac. Ele exercită presiune nu numai asupra securității energetice a României, ci și asupra gradului imediat de sărăcie. 

Dacă românii aleg să alimenteze de la alte benzinării și să-și țină banii la alte bănci, în șase luni companiile austriece ar înregistra o pagubă de cîteva miliarde, ceea ce s-ar apropia de gaura produsă României de votul lor negativ. E moral, e legal, e un act de legitimă apărare. 

Ar merge la desert și anularea tuturor vacanțelor de schi în Austria începînd din clipa asta. Dar patrioții românii n-au ajuns cu disconfortul pînă acolo. (catavencii.ro)

Articolul precedentUnul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece. ‘Nu am speranța că toți românii vor face ceva, dar dacă 10% fac, va conta enorm. Eu ca român vorbesc’
Articolul următorBMW vrea să recruteze ingineri din România pentru investiţiile de 3 miliarde de euro din Debrecen. “Da, dorim să atragem angajaţi români care cunosc limba engleză şi/sau maghiară. Oferim salarii competitive.”