Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Japonia, care va fi urmată de o vizită de stat în Republica Singapore.

Delegația oficială a președintelui României a zburat spre aeroportul Haneda din Tokyo (Japonia) cu un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet) care aparține companiei luxemburgheze Global Jet, după cum a dezvăluit boardinpass.ro

Acest avion a zburat pe ruta București – Sibiu – Tokyo în 4-5 martie 2023, probabil pentru a-l lua de acasă, în weekend, pe președintele României.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Pe site-ul companiei Global Jet este un singur avion care arată la fel precum cel cu care Iohannis a aterizat la Tokyo. Este vorba despre Boeing BBJ3. Acesta este încadrat la categoria VIP și poate găzdui 19 pasageri. „Cabina acestui uimitor avion VIP are un spațiu amplu, intimitate și posibilitatea de a te bucura de fiecare moment, de la relaxare în lounge-ul VIP, până la vizionare de filme în sala cinema și la o cină de cinci stele”, potrivit descrierii site-ului, scrie libertatea.ro, care a solicitat o poziție oficială a Administrației Prezidențiale privind închirierea acestui avion, precum și costurile operațiunii.

Conform unor estimări făcute de boardingpass, prețul închirierii aeronavei este de minimum 350.000 de euro. (sursa)

Articolul precedentCând se schimbă vremea radical. Ce ne așteaptă, unde ninge și în ce regiuni lovesc ploi puternice
Articolul următorAvertizare hidrologică. Trei zile de COD GALBEN în Bihor!