agrointel.ro: Criza energiei a lovit puternic în ferma lui Iosif Pazuric din județul Bihor, unde producătorul s-a văzut nevoit să reducă dramatic turația motoarelor înjumătățind producția de porc și nutreț combinat, după ce în 2021 a fost nevoit să închidă exploatațiile de creștere a puilor pe care le deținea. Compania Nutrientul Grup, administrată de Pazuric, producea înainte de criza energiei în jur de 140.000 de porci și peste 100.000 tone de nutreț combinat.

Inginerul Iosif Pazuric a fondat Nutrientul Grup, din Oradea, județul Bihor, la începutul anilor ’90, conglomerat cu 430 de angajați, activ în segmente cheie ale agribusiness-ului, de la producția de nutreț combinat, până la ferme de pui și suine. Valoarea investițiilor în companii depășește la acest moment 50 milioane de euro. Anul trecut a fost unul dificil și plin de provocări pentru antreprenor, care a luat decizia dureroasă de a pune lacăt pe producția din fermele avicole în primele 3 trimestre, din cauza dezechilibrelor din piață, care au făcut nerentabilă creșterea puilor de carne. Omul de afaceri comprimă experiența din anul care tocmai s-a încheiat într-o notă extrem de pesimistă. ”Avem ani mulți, dar așa an prost ca anul trecut n-am avut niciodată”. În ciuda climatului economic tensionat, în 2021 Iosif Pazuric a investit 12 milioane de euro în upgrade-ul facilităților de producție ale grupului. (agrointel.ro)

Articolul precedentO nouă companie ar urma să zboare de pe aeroportul orădean. Poate va avea și pasageri…
Articolul următorS-a sucit Bolojan? „Excludeți să candidați la șefia PNL sau la președinție?” „N-ar fi normal să exclud”