Ţara noastră se află în topul celor mai afectate state europene de pandemia COVID, iar mortalitatea prin această boală este una mare, astfel că ne clasează în primele 10 locuri din clasament.

Un raport realizat de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor arată că România se află printre cele şapte ţări din UE cu un risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19, iar cadrele medicale au ajuns la epuizare, lucru care afectează lupta împotriva bolii.

Cadrele medicale au ajuns la epuizare

Studiul întocmit de instituţia amintită arată că Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Spania, Ungaria şi România au înregistrat o creştere exponenţială a numărului de cazuri de coronavirus, multe dintre ele fiind grave.

În raport se meţionează că “în unele regiuni din aceste ţări sistemele de sănătate sunt deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital şi a secţiilor ATI şi cu personal medical în stare avansată de oboseală”.

Studiu: COVID, transmitere intensă la persoanele de 15-49 de ani

Se asemenea, potrivit studiului făcut de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, “numărul cazurilor COVID-19 a crescut constant în UE din august 2020, dar acest lucru nu are acelaşi impact în toate ţările. 

În mai multe ţări, creşterea observată se corelează cu rate crescute de testare şi transmitere intensă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani”. (sursa)

Articolul precedentCe-i lipsește României ca să fie pregătită pentru vaccinul anti-COVID
Articolul următorCod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Cod galben în restul județelor