Doctorul chinez care a încercat pentru prima dată să dea alarma cu privire la pericolul mortal al coronavirus a murit infectat! Li Wenliang a contractat virusul în timp ce lucra la spitalul central din Wuhan.

El este cel care în 30 Decembrie a trimis primele avertizări către alți colegi medici, dar a fost presat de poliția chineză să își retracteze știrile false! Până acum, virusul a ucis peste 630 de persoane și a infectat peste 31.000 doar în China. Doar Joi au fost raportați 73 de morți.

Coronavirus cauzează o infecție respiratorie acută, iar simptomele încep de obicei cu febră, urmată de tuse seacă. Totuși, se presupune (!) că majoritatea celor infectați se vor recupera în totalitate.

Doctorul Li era de profesie medic oftalmolog, iar pacienții pe care i-a observat, și despre care le-a scris colegilor săi în Decembrie 2019 prezentau, conform acestuia, semne similare cu bolnavii de SARS, virusul care a produs o epidemie globală în 2003. El le-a recomandat colegilor din spital să poarte mască și echipament de protecție entru a evita infectarea.

Deși mai târziu autoritățile i-au orezentat scuze, el a fost una dintre cele opt persoane obligate de poliția chineză să semneze la începutul lui Ianuarie o scrisoare prin care își retrăgea afirmațiile! În 10 Ianuarie a început să prezinte el însuși simptomele specifice coronavirus, infecția fiind confirmată în 30 Ianuarie.

Sute de mii de comentarii (!!) de pe rețelele de socializare din China, care cereau scuze pentru moartea lui, dar și dreptul la exprimare, au fost șterse de autorități în cursul nopții trecute, conform BBC. Pentru conducerea comunistă a Chinei, prezenta criză reprezintă deja un adevărat dezastru politic, credibilitatea fiindu-i afectată în mod grav. Chiar și după moartea sa, spun surse locale, autoritățile au cerut unor canale media să raporteze publicului faptul că medicul ar fi încă sub tratatment!…

UPDATE:

Până în prezent (7 Februarie) virusul a fost raportat în 25 de țări și se cunosc, în afara Chinei, doar trei morți cauzate oficial de acesta, în Hong Kong (regiune autonomă) și în Filipine. Specialiștii estimează însă că numărul celor infectați ar putea fi MĂCAR de zece ori mai mare, mulți pacienți nefiind astfel monitorizați sau tratați deloc!

Conform Mediafax, o eroare a unei mari companii din China arată ceea ce mulți cred că este situația reală a victimelor coronavirus. Astfel, pagina companiei Tencent, care arată în timp real (sic!) situația epidemiei din China, a afișat pentru foarte scurt timp informații despre care mulți cred că sunt cele reale și pe care guvernul de la Beijing ar încerca să le ascundă! Conform acestei situații, peste 154.000 de oameni ar fi infectați și 25.000 ar fi murit în China din cauza coronavirus!

Articolul precedentAșa că iată-ne: Grindeanu PNL-ului
Articolul următorUniversitatea Stanford: 3 lucruri pe care părinții TREBUIE să le ofere copiilor!