Comisia Europeană va introduce restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. 

Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus von der Leyen într-o declarație video, și pe contul ei de Twitter

Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar”, a adăugat ea la o conferință de presă susținută în această dupămasă.

Ele nu se aplică cetățenilor europeni care se întorc acasă, personalului medical sau oamenilor de știință și nici transportatorilor de bunuri sau lucrătorilor transfrontalieri!

De asemenea, ea a cerut ca țările vecine să își armonizeze măsurile, informație importantă pentru noi în contextul anunțului făcut azi de guvernul maghiar privind închiderea granițelor, de la miezul nopții, pentru cetățenii străini.

Există speculații și temeri la nivel european (Bruxelles) privind măsurile unilaterale de închidere a granițelor adoptate de anumite state – inclusiv Germania, măsuri care ar încerca nu doar să prevină răspândirea accentuată a virusului, să împiedice oamenii să acceseze sistemele de sănătate din alte țări europene, dar și exportul de medicamente sau echipament medical între Statele Membre! Solidaritatea europeană, scriu jurnaliștii de la Politco, este pusă la mare încercare, iar Comisia Europeană nu are mijloace de a opri astfel de acțiuni!

PUTEȚI URMĂRI AICI CONFERINȚA DE PRESĂ COMUNĂ, DIN ACEASTĂ DUPĂMASĂ, A PREȘEDINTELUI COMISIEI EUROPENE, URSULA VON DER LEYEN ȘI A PREȘEDINTELUI CONSILIULUI EUROPEAN, CHARLES MICHEL, OCAZIE CU CARE AU FOST ANUNȚATE ACESTE MĂSURI. EVENIMENTUL S-A DESFĂȘURAT ÎN LIMBILE ENGLEZĂ ȘI FRANCEZĂ.

Articolul precedentDecret privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României
Articolul următorDEZVĂLUIRI! Șefi din ministerul Sănătății în izolare la domiciliu.