Combustibilul s-a scumpit cu circa 2% într-o singură lună. Un plin de benzină costă astăzi cu 5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. Pentru un plin, şoferii plătesc cu 3,5 lei mai mult. Experţii în energie pun creşterea preţurilor pe seama unui consum tot mai mare de combustibil, datorită faptului că românii preferă să îşi facă vacanţele în ţară.

Creşterea cotaţiilor barilului de petrol, dar şi apetitul crescut al românilor pentru călătorii prin ţară au făcut ca benzina şi motorina să se scumpească semnificativ în ultimele zile.

‘Este vorba de o creştere de consum în România în raport cu lunile iunie, mai, aprilie, dar chiar şi în raport cu luna iunie din anul 2019. Consumul este undeva cu 5% mai mare faţă de anul trecut. Românii nu au mai mers atât de mult în concedii în străinătate şi au preferat să îşi facă concediile în ţară”, a spus Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu unui litru de benzină s-a majorat cu 2,2%, până la 4,55 lei/litru.

Un plin de 50 de litri costă astăzi cu 5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru, a crescut cu 1,5 %. Aşadar, şoferii vor plăti cu 3,5 lei mai mult pe un plin decât în urmă cu 30 de zile.

Românii spun că pentru ei, orice leu în plus sau în minus contează şi că se aşteaptă ca scumpirea combustibilului să conducă şi la alte scumpiri în lanţ.

În ciuda scumpirilor recente, românii se afă pe locul al doilea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină şi motorină, după Bulgaria. (sursa)

Articolul precedentCalitatea testelor COVID-19 nu e la fel peste tot în țară!
Articolul următorCFR Cluj vrea să dea în judecată clinica în care jucătorii au fost depistați pozitiv cu COVID-19! Daunele cerute de club