În 2021, România s-a prăbușit cu 13 locuri în clasamentul corupției, adică a ajuns mai coruptă cu 29% decît în 2020. Indexul Global al Corupției, un mecanism internațional care măsoară șpăgile, traficul de influență, corupția instanțelor și celelalte forme de furt prin oamenii și instituțiile statului, plasează România pe locul 79 în topul celor mai puțin corupte state, după ce, în 2020, a fost pe locul 61. De notat că, în 2019, România a fost considerată mai puțin coruptă ca în 2020, fiind localizată pe locul 60.

Dacă legăm aceste date de oameni, ce vedem? Păi, vedem că în vremea proastei de Dăncilă, cînd, potrivit discursului USR, Ciuma Roșie fura în dreapta și-n stînga, și cînd, potrivit președintelui Iohannis, Pe-Se-De întruchipa de unul singur corupția, era, de fapt, mai puțină corupție. Vedem apoi că, după ce Iohannis i-a plantat pe Orban și pe liberali la butoane, corupția, în loc să scadă, potrivit promisiunilor din campanie, a crescut. Dar cel mai tare sare în ochi creșterea explozivă a corupției în vremea guvernării PNL-USR. Care va să zică, sub guvernarea celor care urlau „Fără penali în funcții publice“ și „O Românie fără hoție“, corupția a crescut cu 30%.

Corupția a crescut năpraznic cu ministru USR la Justiție, cu ministru liberal la Interne, cu procurori-șefi și șefi de Servicii numiți de Iohannis. Corupția a crescut chiar și cu ministrul Ghinea la Fonduri Europene, cel care a scris cartea Eu votez DNA. Prin urmare, s-a furat mai mult, s-a jefuit mai mult banul public, s-au sugrumat mai mult economia și societatea în vremea celor care au ajuns la putere acuzîndu-i pe pesediști că fură. S-a pus mai mult în pericol siguranța națională prin corupție atunci cînd au ajuns la putere cei care au susținut că corupția pune în pericol siguranța națională.

Cifrele arată, deci, că grupurile care s-au folosit de sloganul corupției pentru a ajunge la putere au produs mai multă corupție decît cei pe care i-au înlăturat de la putere acuzîndu-i de corupție. Global Corruption Index demonstrează că, sub guvernarea Iohannis-PNL-USR, România a căzut fără parașută în clasamentul anticorupției, a depășit în viteză Bulgaria și a fost prinsă în brațe de Ghana, Nauru, Jamaica și Bahrain, într-o zonă unde niciodată n-a călcat picior de european.

De aceea, pare logic că Iohannis și PNL trag să se lipească de corupții de la Pe-Se-De, care, după cum arată datele, aduc un bonus de anticorupție. (catavencii.ro)

Articolul precedentIohannis scapă de amendă pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL: Organele de poliţie nu au fost sesizate prin 112 / Fapta trebuie constatată de agent ”prin propriile simţuri”
Articolul următorPăţania a trei românce pe o autostradă din Ungaria. Coşmarul a început când au fost oprite de doi conaţionali deghizaţi în poliţişti