Nicolae Ciucă, vicepreședinte al PNL și premierul propus de președintele Iohannis, susținea în 2018, când era șeful Statului Major al armatei române și general activ, că nu va face politică după trecerea în rezervă și nu va accepta nici o funcție publică.

„Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”, a declarat Ciucă în iunie 2018 într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Ciucă (54 de ani) este general cu patru stele în rezervă. A fost decorat pentru modul în care a condus militarii români în teatrele de operațiuni din Irak, fiind unul dintre generalii care și-au câștigat gradul în luptă.

În 2019 a devenit ministru al Apărării în guvernul Orban, apoi a intrat în PNL, fiind ales senator la alegerile din 2020. Este ministru al Apărării în funcție, vicepreședintele PNL pentru apărare și siguranță națională, și a fost desemnat candidat la funcția de premier. (sursa)

Articolul precedentCseke Attila: De luni, certificatul verde obligatoriu pentru toate activitățile și în aproape toate instituțiile. ”Îmi asum certificatul verde în Sănătate”
Articolul următorWe’re in the army now! Sau ce se întâmplă când avem un președinte care detestă democrația