Florin Cîțu anunță că „de la 1 iunie vor exista relaxări”, spunând că ținta de 5 milioane de vaccinați „nu e obiectivul”

Premierul Cîțu a vorbit în repetate rânduri despre o țintă de vaccinare de 5 milioane de persoane până la 1 iunie. Cu mai puțin de două săptămâni înainte de această dată, România abia a depășit pragul de patru milioane de persoane care au fost vaccinate, ceea ce înseamnă că ținta este foarte greu de atins.

Într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței de guvern, premierul a afirmat că „putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta e obiectivul”

Întrebat dacă următoarea rundă de relaxare a măsurilor este dependentă de atingerea țintei de vaccinare, Florin Cîțu a dat asigurări că „de la 1 iunie vor exista relaxări”.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, în momentul în care a prezentat primele măsuri de relaxare, că România are trei ținte de vaccinare: 5 milioane de persoane până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie, 7 milioane până la 1 august.

În funcție de atingerea acestor obiecte, Guvernul a aprobat un document prin care stabilește calendarul privind relaxarea treptată a restricțiilor pandemice.

Citeşte întreaga ştire: Florin Cîțu anunță că „de la 1 iunie vor exista relaxări”, spunând că ținta de 5 milioane de vaccinați „nu e obiectivul”

Articolul precedentPloi torențiale în jumătate de țară. Cod roșu de inundații în Bihor, oamenii și-au înconjurat casele cu ziduri din saci de nisip
Articolul următorPandemia nu s-a terminat! Sunt 24 de mutante în curs de transmitere și încă 13 în evaluare!