Guvernul a aprobat vineri proiectul bugetului pentru anul 2021, urmând ca proiectul să meargă în Parlament, pentru dezbateri. “După ce astăzi se fac ultimele modificări pe text, s-ar putea ca proiectul bugetului pe 2021 aprobat de Guvern să ajungă în Parlament chiar în acest weekend”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că au fost aprobate legea bugetului de stat pe 2021, legea plafoanelor cu indicatorii pe 2021, legea bugetului asigurarilor de stat pe 2021 și strategia fiscal-bugetară și proiecția pe 2022-2024.
Cîțu susține că nu au fost modificări importante asupra formei inițiale, ci doar câteva transferuri la unele capitole, realocări pentru Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor, deficitul bugetar rămânând același. Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanțarea unor obiective de investiții care erau cuprinse în câteva anexe.

Cîțu a mai afirmat că s-ar putea ca la Ministerul Dezvoltării să fie o sumă mai mare alocată la CNI şi la PNDL, dar e vorba de sume alocate prin credite de angajament, pentru a permite să se facă anul acesta contracte.

Bugetul rămâne în parametri inițiali, a precizat Cîțu.Acesta susține că nu vor fi depuse amendamente în Parlament de PNL și USR-PLUS. “Eu știu că nu vor fi depuse amendamente în Parlament”, a răspuns Cîțu întrebat de amendamentele PNL și USR-PLUS. Premierul a precizat că ține la deficitul de 7,16% din PIB. (sursa)

Articolul precedentȘeful Consiliului Economic şi Social îi explică lui Florin Cîțu de ce i-a dat aviz nefavorabil pe buget: ‘Reflectă impactul economic şi social al măsurilor’
Articolul următorMomente esențiale din tinerețea Ralucăi Turcan