Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercurea trecută, că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat. El a precizat că nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva coronavirusului.

Ministrul Finanţelor Publice consideră însă că este dificil de vorbit în prezent despre şomajul tehnic în sectorul public, deoarece este greu de interpretat, măsura nu poate fi aplicată unitar şi este nevoie de tot aparatul administrativ în lupta cu criza coronavirusul.

“Cred că astăzi este dificil să vorbim despre astfel de lucruri, pentru că e greu de interpretat, există interpretări diferite la fiecare şi în acelaşi timp nu cred că poţi să aplici această măsură unitar. Şi atunci, dacă vrei să faci o reformă a aparatului administrativ trebuie să o faci atunci când nu ai lupta asta cu criza în domeniul sănătăţii. Aparatul administrativ este cel de care avem nevoie, tot, să luptăm cu această criză. (…) Am auzit discuţiile din spaţiul public, le ştiu.(…) Nu cred că este momentul astăzi pentru aşa ceva. Cred că putem să facem reformă pentru tot aparat administrativ, dar nu atunci când luptăm cu coronavirusul”, a precizat Cîţu la Digi 24.

Acesta a fost întrebat și când va începe să se aplice schema privind şomajul tehnic pentru bugetari şi a reiterat că la ministerul de Finanţe nu există aşa ceva în discuţie.

“Nu există aşa ceva în discuţie în Ministerul Finanţelor şi nu este ceva ce eu aş susţine în acest moment. Azi este nevoie de fiecare om în administraţia publică. (…) Eu vă spun: în ceea ce mă priveşte, la Ministerul Finanţelor, nu s-a discutat aşa ceva, nu există un astfel de proiect. (…) Problema este de moment şi cred că putem face acest lucru şi să suportăm toţi costurile. Unii suportă azi, alţii după acest moment. Cred că azi trebuie să ne concentrăm toate resursele pe care le avem în sectorul administrativ şi în sănătate”, a precizat ministrul Finanţelor.

Articolul precedentDan Barna face din micuțul PMP cel mai important partid al țării. Cu o logică ”beton”!
Articolul următorAngajații din centrele de asistența socială acuză că sunt ‘arestați’ la serviciu. Scrisoare deschisă a sindicatului