Este pentru prima dată în ultimii 31 de ani când alegerile interne ale unui partid politic se transformă în spectacol pentru mase. În timp ce premierul Cîțu face tumbe prin țară, iar Ludovic Orban înghite flăcări, pe masa guvernului se adună note de plată uriașe. Cine credeți că le va plăti?, se întreabă jurnalistul Patrick André de Hillerin, într-un comentariu în Libertatea.

În mod normal, publicul larg nu este interesat de niște alegeri interne. Dar când acestea se transformă în ditamai industria spălării rufelor în public, uneori nu poți să eviți să iei la cunoștință de mai micile sau mai marile scandaluri. Iar membrii PNL par să caute scandalul zilele acestea, par să-l provoace, sperând să obțină câteva minute de glorie la televiziunile naționale.

Din păcate, cei doi nu prea mai au timp să se ocupe nici de Camera Deputaților și nici de Guvern. Sunt toată ziua pe drumuri, îmbrâncindu-se prin diverse filiale, acuzându-se unul pe altul, bătându-se cu pumnii în piept că au făcut și au dres. Când pentru țară, când pentru partid.

Se spun vorbe mari și se aruncă acuze grele, sunt scoase la iveală dedesubturi politice negate până acum. Orban le bate obrazul unora pe care i-a promovat în diverse funcții, deși nu aveau alte calități decât cea de membru de partid. Cîțu promite că va promova mai mulți în viitor, pe aceleași criterii. Se cumpără voturi pe față, dar nu cu sticle de ulei și pungi cu făină, ci cu funcții în administrația publică și cu alocări bugetare preferențiale. Atâtea autodenunțuri penale n-au văzut procurorii nici când politicienii se temeau de lupta anticorupție.

Ni se spune că asistăm la un festival al democrației. Nu-i chiar așa. Suntem spectatori, fără voia noastră, la un spectacol de circ ieftin, obosit, unde saltimbanci lipsiți de talent jonglează inabil cu vorbele.

În timp ce Cîțu face tumbe prin țară, iar Orban înghite flăcări, pe masa guvernului se adună note de plată uriașe. Pe care, când se va termina totul, noi va trebui să le plătim. În definitiv, ne vom fi distrat toată vara. Doar nu credeam că e gratis?

Citeşte întreaga ştire: Circul ieftin din PNL costă mult. Când Cîțu face tumbe prin țară, iar Orban înghite flăcări, noi plătim

Articolul precedentN-avem autostradă, avem acte de 1,4 miliarde de euro pe câmp! O parte din arhiva de documente Bechtel e aruncată în containere
Articolul următorDupă Primărie, Ilie aduce constructorii de casă peneliști și la CJ. Desigur