Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunțat că le va propune colegilor din partid declanşarea grevei parlamentare dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi prezentat în Parlament.

„Dacă nu vor veni cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să-l prezinte în Parlament, (…) am să propun colegilor mei să intrăm în grevă parlamentară. Mai exact, vom fi în Parlament, la grupurile parlamentare, vom participa la comisii, nu vom mai participa la plen. Iar domnul Iohannis să-şi gestioneze Guvernul său şi Parlamentul său fără Opoziţie în plenul Parlamentului (…). Nu vom participa la votul final. La primul BPN voi propune colegilor mei acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu joi seară la Antena 3, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD a relatat şi care ar fi fost reacţia de la Bruxelles faţă de PNRR.

„Vă spun eu, le-au zis: e clar că nu puteţi să îl terminaţi pentru că e varză făcut. Plecaţi acasă şi încercaţi să… Voi nu aveţi filosofia planului, voi nu aţi înţeles ce prevede acest plan”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă România poate rata Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, liderul PSD a spus: „Momentan nu suntem pe şină”.

România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru sistemul de irigaţii, a declarat vicepremierul Dan Barna. El a precizat că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia. De asemenea, componenta de infrastructură este încă în analiză. (sursa)

Articolul precedentTestele din salivă ar putea fi introduse în școli. Sorin Cîmpeanu: “Vor fi validate de un test PCR”
Articolul următorLibertatea: Un specialist din Ministerul Sănătății și un expert din afara MS confirmă „diferențele de mii de morți COVID neraportați”