Plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% preţul de referinţă al medicamentelor de pe sublista B va creşte, de la 1 ianuarie, de la 1.429 lei la 1.608 lei, a anunţat vineri,30 decembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Hotărârea de Guvern nr. 1556/2022 care prevede această modificare a fost publicată joi, 29 decembrie, în Monitorul Oficial.

“De programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”, a precizat CNAS.

La stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se va lua în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună, ajutor care se va acorda în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

CNAS şi casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutăţile care survin în modul de aplicare a programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, se menţionează în comunicat. (ziare.com)

Articolul precedentÎntre 1948 și 2021, populația Bihorului a crescut cu doar 3%!
Articolul următorRecensământ 2021: Ce studii au românii? Peste 40% au cel mult opt clase