Premierul Florin Cîțu îl susține pe deputatul Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor. Cu începuturile carierei politice în PSD, Dan Vîlceanu a fost unul dintre oamenii care au ajuns în PNL prin absorbția vechiului PDL. În prezent, acesta este liderul PNL Gorj și unul dintre oamenii care vor cântări greu la viitorul Congres PNL.

În ianuarie 2020, Adevărul scria că firma familiei lui Dan Vîlceanu, Trefo, a încheiat un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Parlamentarul susţinea că n-are nicio altă legătură cu societatea Trefo, în afară de faptul că de afacere se ocupă părinţii săi!!!

Trefo este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu în anul 1997, este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara – FEAA.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

Președinte TSD Gorj 2006-2009

Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012

Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013

Președinte PDL Gorj 2013-2015

Președinte PNL Gorj 2015-prezent

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj

Potrivit declarației de avere, acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județe Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011. Are 2 credite în valoare de aproximativ 39.000 de euro. La capitolul “Titluri de stat”, deputatul a trecut suma de 731.501 de lei. (sursa)

Articolul precedent”Privatul” Dan Barna și-a DUBLAT banii din conturi în patru ani de muncă la stat!!
Articolul următorVictorie! Am depășit Afganistan și Congo la sprijinul dat de guvern economiei. Acum suntem la egalitate cu Swaziland și Mali…