Războiul declarațiilor dintre Florin Vasile Cîțu și Ludovic Orban pentru șefia PNL a ajuns la faza cine este mai „liberal” între peneliști – scrie printreranduri.net.

Vineri, la conferința de alegeri a PNL Vâlcea, Cîțu a povestit cum a ajuns el membru al partidului încă din 1990. Nici Orban nu s-a lăsat mai prejos și a ținut să puncteze că și el tot în acel an s-a înscris în partid. De parcă vechimea în partid ar mai fi un atuu! Mai ales într-o organizație de partid bazată strict pe interese personale, care în fiecare zi de guvernare își pierde din identitatea sa „liberală”.

În discursuri, Cîțu și Orban sunt cei mai „liberali” dintre liberali. Din păcate însă la nivelul faptelor, ambii au dovedit că pentru ei doctrina liberală este bună doar la ședințele de partid. De când sunt la guvernare, atât Orban cât și Cîțu nu au luat prea multe măsuri „liberale”. Din contră, în pandemie au excelat în cele mai absurde și chiar abuzive măsuri anti-liberale, măsuri luate împotriva drepturilor și libertăților românilor. În loc să se comporte ca niște liberali autentici – care apără libertățile cetățenești – și Orban, dar și Cîțu au acționat pentru îngrădirea acestor libertăți. Cei doi au dovedit că îi interesează strict să aibă ei toată puterea și să controleze doar ei resursele statului, libertățile oamenilor foarte ușor suspendate. Și fără nicio remușcare.

Totul pentru ei, nimic pentru alții. Cam la asta s-a redus vechiul slogan „prin noi înșine” al PNL.

Sau ce a mai rămas din PNL. Pentru că după fuziunea intempestivă cu PDL (fostul PD al lui Băsescu), PNL și-a abandonat identitatea liberală și s-a transformat în partidul traseiștilor, oportuniștilor și ipocriților, care una spun în Opoziție și alta fac la guvernare.

Și la nivelul liderilor, se poate observa ușor că partidul a ajuns pe mâna foștilor pediști de tristă amintire. Dacă Emil Boc, un premier foarte slab și un yesman care nu a îndrăznit să iasă din poruncile lui Băsescu, a ajuns să fie astăzi mare lider liberal, înseamnă că liberalismul a ajuns în PNL doar teorie pedelistă. În practică, toți sunt de fapt niște peneliști, nu liberali.

Un alt „liberal” cu tradiție, încă de mic este Dan Vâlceanu. El este favoritul lui Cîțu pentru fotoliul de ministru al Finanțelor, tocmai vacantat. În weekend a fost reales președinte la PNL Vâlcea. În imaginea de mai jos a fost surprins într-un moment de rătăcire „ideologică”: între 2006 și 2009 a fost președinte la tineretul social-democrat (TSD) Gorj. A ajuns și el mare „liberal” după ce mai mulți ani, în calitate de șef la PDL, s-a luptat cu peneliștii din județ.

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentCel mai mare lac sărat helioterm din Europa se află în România
Articolul următorStare de alertă, iulie-august 2021: principalele restricții pentru FIRME (HG 730/2021)