Chile a ajuns la un milion de persoane împotriva COVID-19, la şase zile de la începerea procesului de vaccinare în masă a persoanelor în vârstă. Medicii au fost deja vaccinați începând cu luna decembrie, informează AFP.

În Chile au fost vaccinate în total 1.025.580 de persoane, dintre care 376.519 sunt persoane cu vârsta de peste 78 de ani.

Autorităţile chiliene au achiziţionat patru milioane de doze de vaccin de la laboratorul chinez Sinovac, potrivit informaţiilor furnizate de ministerul chilian al sănătăţii.

‘Astăzi am depăşit un milion de persoane vaccinate. Avem un milion de motive pentru a ne bucura’, a declarat preşedintele Sebastian Pinera pe contul său de Twitter.

Sâmbătă, se depăşise pragul de 550.000 de vaccinări, scrie Agerpres.

Guvernul chilian vrea să vaccineze cinci milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie şi să ajungă până în iulie la vaccinarea a 15 milioane de locuitori, la o populaţie de 18 milioane.

Chile a început vaccinarea personalului medical în decembrie, când a primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNtech.

În această ţară latino-americană s-au înregistrat până acum 758.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 19.000 de decese provocate de COVID-19.

Autorităţile chiliene au încheiat acorduri pentru achiziţionarea a aproximativ 36 de milioane de doze de vaccin cu Pfizer, Sinovac, Johnson&Johnson şi AstraZeneca. (digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.