Într-o perioadă în care veniturile stagnează, dar prețurile continuă să crească, mulți se gândesc la ce-i de făcut pentru a-și îmbunătăți situația materială.

Astfel, sfaturile următoare în mod cert vă vor ajuta să economisiți energie electrică, în felul acesta reducând factura la curent.

Aparatele „inofensive” mari devoratoare de energie

Unele aparate din casă sunt adevărate consumatoare de energie și trebuie să avem în vede folosirea lor optimă. Iar asta înseamnă și să învățăm cum putem reduce factura de electricitate peste noapte.

De exemplu, este bine de știut că și în modul standby anumite aparate, precum televizoarele, consolele de jocuri, radiourile și computerele pot consuma o cantitate considerabilă de energie.

Tocmai de aceea se recomandă oprirea lor peste noapte. Nu numai că le prelungește durata de viață, dar vă reduce și factura la curent.

La fel, cuptorul cu microunde trebuie scos din priză noaptea, întrucât nu are nevoie de o sursă de alimentare constantă, precum frigiderul.

Imprimanta este un consumator de energie destul de mic, dar este, de aceea ar fi recomandabil să o deconectați de la rețeaua electrică când nu este folosită (noaptea, în primul rând). La fel și aparatul de aer condiționat, a cărui oprire economisește o mulțime de bani.

De asemenea, mai arată ziarulromanesc.at, și routerul de la Internet poate fi oprit pe timp de noapte, asta dacă nu cumva aveți conectată la rețeaua WiFi o alarmă în caz de efracție.

Articolul precedentDieta Rina. Care sunt regulile și secretele pentru a slăbi cu dieta Rina
Articolul următorPRESA. De unde are Rareș Bogdan atâta bănet?