Niciodată România nu a alocat doar 2,5% din PIB pentru acest domeniu extrem de important pentru viitorul acestei țări.

Ministerul Educației a primit un buget de 2,5% din Produsul Intern Brut în anul 2021, potrivit proiectului Legii Bugetului publicat joi seara de Ministerul Finanțelor. Anul trecut același minister primea 2,7% din PIB alocare inițială.

Ministrul Educației a declarat recent că își dă demisia de la Ministerul Educației dacă nu primește “o creștere în valoare absolută” a bugetului. “Să fie măcar un pic mai mare decât în anul 2020”. Și a primit. 0.2%… O fi mulțumit? O fi bine pentru Educație, pentru copii, pentru viitor?

Suma exactă pe care Ministerul Educației o primește de la Bugetul Statului este de 28,507 miliarde lei, iar raportată la PIB-ul estimat de 1116,8 miliarde lei, pe care s-a construit bugetul 2021, înseamnă 2,55% din PIB.

Suma este mai mică decât alocarea din 2020, când primise 30,574 miliarde lei, cu peste 2 miliarde de lei mai mult potrivit Ministerului Finanțelor.

Scăderea REALĂ este de 6,76% față de alocarea din 2020. (sursa)

Articolul precedentGuvernarea PNL-USR: Concurs anulat deoarece postul a fost câştigat de „altcineva decât trebuia”
Articolul următorMarcel Ciolacu, comparație între bugetul alternativ al PSD și bugetul Guvernului: Aceiași bani, viziuni diferite!