Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, la deschiderea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 că în fiecare centru există tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse.

Iar dacă Guvernul va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru despăgubirea persoanelor care ar putea avea reacţii adverse la vaccinul anti-COVID, acesta a spus că vor fi informări în momentul când va fi luată o decizie în acest sens.

Vlad Voiculescu a fost întrebat duminică, dacă vor fi acordate despăgubiri în cazul în care persoane vaccinate anti-COVID vor prezenta reacţii adverse.

“Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă se pregătește o Ordonanţă de Urgenţă pentru aceste despăgubiri, Vlad Voiculescu a răspuns: “Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”.

Citeste mai mult: adev.ro/qlzr2y

Articolul precedentSurpriză: Câţi oameni lucrează de fapt în România. Numărul de salariaţi din companiile de stat şi din cele private
Articolul următorCăţel abandonat de stăpân în mijlocul străzii, chiar de Crăciun. Sărmanul animal a început să urle sfâşietor după omul său. Localnic “Of, cât suflet să ai”?