Expaţii români – câteva mii sau poate chiar zeci de mii împrăştiaţi în diverse colţuri de lume – iau pulsul economiei mondiale în mediile de business internaţionale şi descoperă culturi şi ţări noi în carierele lor. Sunt oameni care au făcut înconjurul globului, care au „mâncat business pe pâine” şi tocmai de aceea am vrut să vedem care sunt perspectivele economiei locale prin ochii lor.

Răspunsurile acestor manageri români plecaţi din ţară de unul, trei sau mai bine de zece ani pot părea surprinzătoare, însă ele sunt cu atât mai valoroase cu cât există nu doar o bază mai largă de comparaţie, ci şi un anumit obiectivism ce apare odată cu distanţarea fizică de România.

Este vorba de manageri care coordonează afaceri de zeci, sute de milioane sau chiar miliarde de euro, oameni care au în subordine echipe vaste şi care poartă pe umeri responsabilităţi pe măsură. Este vorba de oameni pentru care România e acasă, e o ţară cu potenţial, e o ţară cu multe talente, o ţară unde e nevoie de ceva mai multă încredere şi o nouă perspectivă. Astfel, cu ajutorul a opt expaţi am reuşit să creionăm un eseu, o caracterizare a României de azi şi, poate, de mâine.

citiți materialul întreg pe businessmagazin.ro

Articolul precedentDupă modelul Dragnea, PNL a decis: Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților
Articolul următorPrimul avocat african din România este stagiar în Baroul București