După o serie de controverse asupra noii politici de confidenţialitate a WhatsApp, aplicaţia a ajuns în cele din urmă la o concluzie cu privire la ce se va întâmpla dacă utilizatorii nu acceptă noi termeni şi condiţii.

Whatsapp nu va şterge conturile utilizatorilor, dar aplicaţia va deveni aproape inutilizabilă. Aplicaţia va începe să trimită mesaje POP-UP după 15 mai.

Detaliile privind implicaţiile pentru neacceptarea politicii de confidenţialitate au fost menţionate în pagina FAQ a Whatsapp.

„Nimeni nu va avea contul şters sau va pierde funcţionalitatea WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări”, precizează pe pagina FAQ reprezentaţii Whatsap.

Cu toate acestea, Whatsapp va modifica setările din aplicaţia sa pentru utilizatorii care nu acceptă noua politică şi va face în etape practic aplicaţia inutilizabilă pentru aceştia.

Utilizatorii vor primi memento-uri frecvente pentru a accepta noua politică după 15 mai. Iniţial, mementourile vor fi puţine, însă ulterior vor deveni „persistente”. După astfel de memento-uri, aplicaţia va începe să limiteze funcţii prima fiind lista conversaţiilor. Utilizatorii vor putea deschide chatul doar prin notificări de mesaje. După un timp apelurile audio şi video nu vor mai putea fi accesate, urmând ca notificările pentru mesajele primite să nu mai existe.

Facebook a descris criticile legate de politica de confidenţialitate a WhatsApp ca o neînţelegere. Potrivit platformei, este vorba de eforturi pentru a aduce companiile pe o platformă mai bună. Cu toate acestea, mai mulţi utilizatori au exprimat preocupări cu privire la protecţia datelor. (sursa)

Articolul precedentGermania a devenit prima țară care interzice Facebook să colecteze date de la utilizatorii WhatsApp. Tot degeaba…
Articolul următorMoment istoric. Legea britanică va recunoaște animalele drept ființe cu drepturi – practici precum vânătoarea de trofee, interzise