• Cele două doze de vaccin se administrează la un interval de 21/28 de zile
  • Dacă ai avut coronavirus, te poţi vaccina după 30 de zile de la testul negativ
  • Virgil Musta spune că dacă ai fost asimptomatic, te poţi vaccina şi mai devreme

Campania de vaccinare a început de două săptămâni. Dar, o mulţime de întrebări fără răspuns rămân în continuare. Cei responsabili comunică puţin şi ineficient.

Spre exemplu, nu au spus ce se întâmplă dacă ai avut boala recent şi te vaccinezi. Că poate ai fost asimptomatic şi nici n-ai ştiut de infecţie. La fel, nu au explicat cum e cu rapelul, dacă te-ai infectat cu SARS-CoV-2 după prima doză.

Virgil Musta, medic infecţionist la Spital Victor Babeş Timişoara: „ Firma Pfizer a arătat în studiii că vaccinarea s-a putut face la 30 de zile de la testul pozitiv. Nu are contraindicaţie vaccinarea şi la un termen mai scăzut, doar că s-ar putea să nu fie la fel de eficientă.”

Dar, pentru asta trebuie să aşteptepţi un test negativ. Musta spune că perioada de 30 de zile, recomandată de producătorii de vaccin, are rolul de a nu bulversa organismul. Atât boala, cât şi vaccinul, duc la producerea de anticorpi, iar suprapunerea celor două îngreunează procesul.

Dar, nu-ţi face probleme că poate ai avut coronavirus şi nu ai ştiut. Într-o astfel de situaţie, nu se întâmplă nimic.

Virgil Musta, medic infecţionist la Spital Victor Babeş Timişoara: „Dacă faci o formă uşoară, asimptomatică, pe care nici măcar nu o depistezi, nu contează, te poţi vaccina, pentru că tu de fapt, tu nu ai semnele care să îţi indice această afectare severă şi care să îţi contraindice temporar, administrarea vaccinului.” (sursa)

Articolul precedentNoul an a venit cu scumpiri în valuri
Articolul următorCât au investit partidele pentru fiecare vot pe care l-au primit. Cel mai scump a fost la Pro România, iar cel mai profitabil la AUR