După mult timp, sportul a fost din nou în prim-plan în România. David Popovici a devenit campion european la 100 m liber, spulberând recordul mondial, Simona Halep s-a încoronat regină a turneului de la Toronto, canotorii tricolori au făcut cel mai bun European din istorie, iar tinerele gimnaste au luat șase medalii la CE pentru junioare.

„Mă simt ca la Olimpiada din 1984, când deschideam televizorul să văd la ce-am mai câștigat azi”, spunea un fan al sportului pe rețelele de socializare. Iar vorbele sale nu sunt departe de adevăr.

David Popovici a uimit din nou întreaga lume, câștigând de o manieră categorică proba de 100 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma.

Sportivul de doar 17 ani a încheiat cursa cu timpul de 46,86, spulberând precedentul record mondial (46,91) care data din 2009.

David Popovici, care s-a calificat la Europene cu cel mai bun timp (1 min. 44 sec 91/100) și în finala probei de 200 m liber, a declarat că nu putea stabili recordul mondial într-un loc mai bun, în condițiile în care precedentul record a fost stabilit de brazilianul Cesar Cielo tot la Roma!

După cursa fantastică din finala probei de 100 m liber care va rămâne în istoria natației, presa internațională a avut numai cuvinte de laudă pentru adolescentul român, notând că acesta este „de pe altă planetă!”.

Simona Halep a câștigat turneul WTA 1.000 de la Toronto, Canada, după o finală epuizantă cu Beatriz Haddad Maia (Brazilia), scor 6-3, 2-6, 6-3.

Sportiva din Constanța a dominat autoritar competiția din Canada, dovedind o putere de luptă exemplară, fapt ce i-a adus în final al 24-lea titlu din carieră.

„A fost o luptă pe cinste, sunt foarte obosită, epuizată”, a declarat Simona Halep, după ce a primit trofeul.

Finala dintre Halep și Maia a stabilit un nou record de asistență pentru arena de Toronto, toate cele 11.815 locuri fiind ocupate în timpul meciului! Acest lucru se datorează în mare parte comunității numeroase de români din Toronto.

În urma succesului de la Toronto, Simona Halep va urca pe locul 6 WTA, revenind în top 10 al celor mai bune jucătoare profesioniste de tenis după mai bine de un an.

Citeşte întreaga ştire: Ce săptămână pentru România! Simona Halep e campioană, record modial pentru David Popovici, canotorii și tinerele gimnaste aduc acasă 14 medalii

Articolul precedentAdormirea Maicii Domnului, sărbătorită azi
Articolul următorCe chestie… Un pod rutier s-a prăbușit în Norvegia. Două vehicule au căzut în apă