Salariul mediu net al unui angajat aflat la început de carieră este de 3.000 de lei pe lună în România, însă depinde foarte mult de domeniul de activitate, arată datele Salario, platforma de comparare a salariilor realizată de eJobs.

Conform datelor Salario, lefurile medii lunare ale unui salariat „entry level” sunt:

4.000 de lei în IT

3.500 de lei în telecomunicații

2.700 de lei în call-center

2.500 de lei în turism, hoteluri, restaurante și cafenele

2.200 de lei în domeniul serviciilor

„După încheierea anului de studiu, tot mai mulți tineri se află în căutarea oportunităților de angajare. Numărul de aplicări pentru joburile entry level și cele din categoria fără experiență a crescut cu aproximativ 20% față de lunile trecute. În același timp, și angajatorii caută de zor tineri aflați la început de carieră. Peste 25.000 de locuri de muncă pentru cei fără experiență sau cei din segmentul entry-level sunt disponibile în acest moment pe eJobs.ro”, a declarat Roxana Drăghici, directorul de vânzări al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

Cele mai mult sunt disponibile în retail, servicii, industria alimentară, turism, transport și call-center-uri, mai spune Drăghici.

36.000 de locuri de muncă disponibile

În total, pe eJobs.ro sunt disponibile în acest moment peste 36.000 de locuri de muncă în România și străinătate.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatorii săi. Până în acest moment, peste 420.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Citeşte întreaga ştire: Ce salarii poți primi dacă abia ai terminat studiile

Articolul precedentCe se întâmplă dacă pui sare în mâncare când ești la masă. Avertismentul sumbru al specialiștilor
Articolul următorUnde va fi obligatorie masca în România? Alexandru Rafila a anunțat ce se va întâmpla din toamnă