Soldații ucraineni despre care se crede că au fost ucişi de militarii ruşi pe 24 februarie, ziua în care a început atacul Rusiei în Ucraina, după ce au refuzat să predea rușilor Insula Șerpilor, care se află la 300 km vest de Crimeea, ar putea fi încă în viață, potrivit Poliției de Frontieră a Ucrainei, relatează The Guardian.

Unul dintre militarii ucraineni i-a răspuns unui ofițer de la bordul navei de război rusești care se apropia de Insula Șerpilor cu un sfidător: „ Navă de război rusească, go fuck yourself”, atunci când li s-a cerut să depună armele.

Marina rusă a bombardat insula cu tunuri de punte, înainte de a trimite soldați să preia controlul, potrivit Maritime Executive, care citează informații din presa locală.

Într-o declarație recentă postată pe Facebook, Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei a anunțat: „Avem o convingere puternică că toți apărătorii ucraineni ai insulei Zmiinyi (n.r. Șerpilor) ar putea fi în viață”.

„După ce au primit informații despre posibila lor locație, împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei lucrează pentru identificarea soldaților noștri. Sperăm sincer că băieții se vor întoarce acasă cât mai curând posibil”, este mesajul publicat de Serviciul Grănicerilor, care mai transmite că speră că rapoartele despre moartea soldaților s-au dovedit incorecte.

Insula Șerpilor, cunoscută sub numele de Insula Zmiinyi în ucraineană, este situată în apropierea coastelor ucrainene și românești ale Mării Negre și a fost anterior subiectul unei dispute teritoriale între cele două țări.

O stație de cercetare marină este situată pe insulă, iar granițele sale maritime acoperă o zonă considerată a fi importantă din punct de vedere strategic pentru resurse, inclusiv petrol. (sursa)

Articolul precedentBiden nu vede altă pedeapsă la adresa Rusiei în afara sancțiunilor economice și politice: ”Altfel, începe Al Treilea Război Mondial”
Articolul următorO delegaţie rusă ar fi ajuns în Belarus pentru negocieri cu Ucraina. Zelenski respinge afirmaţia Rusiei că este pregătită pentru discuţii