Patrick Andre De Hillerin – Faza 1: “Ăsta nu este un moment să facem scandal pe tema Bâstroe, mai ales că nici nu există dovezi că s-ar întâmpla ceva.”

Faza 2: “Ați văzut? Exact așa cum vă spuneam, pe Bâștroe nu se întâmplă nimic, sunt doar lucrări uzuale de întreținere. A confirmat acest lucru chiar ambasada Ucrainei!”

Faza 3: “Oricum, nu se întâmplă nimic cu Delta Dunării dacă se sapă puțin pe Bâstroe. Să nu uităm că și România a făcut canalul Dunăre-Marea Neagră (da, un soi de apă stătătoare, care nu preia debit din Dunăre în mod constant, n.n.) și că tot România a regularizat brațul Sulina (da, între 1862 și 1902, n.n.).”

Faza 4: “Așa, și ce dacă Ucraina a dragat canalul Bâstroe până la 7 metri? Asta nu afectează delta și, în plus, e război, au tot dreptul să facă asta. Cine contestă asta e putinist.”

Faza 5: “Nu este acum momentul să discutăm în public despre Bâstroe. Este o problemă care se rezolvă la nivel diplomatic, în liniște. Ucraina nu are nevoie de presiune din partea României, pentru că este război și ei trebuie să se concentreze pe învingerea orcilor. Cine ridică public problema și. insistă, este manipulat de către securiștii naționaliști și îi face jocurile lui Putin!”

Faza 6: “Oricum, Delta este distrusă sistematic de către români, de pe vremea lui Carol I și a lui Antipa, continuată de comuniști, iar în ultimii 33 de ani chiar de către oamenii din Deltă. Acolo toți sunt braconieri, hoți, nu decolmatează, au prețuri mari, împiedică pescuitul sportiv și, practic, distrug Delta. Deci ceea ce au făcut ucrainenii pe Bâstroe este și legitim și folositor, nu distruge Delta mai mult decât au distrus-o românii. Slava!”

Cam asta a fost desfășurarea până acum. Zic să mai avem puțintică răbdare și să așteptăm.

Nu va dura mult și va veni și Faza 7: “Orice pretenție a României este absurdă. România ar trebui, într-o primă fază, să desființeze punctele de control de la granița cu Ucraina, pentru a permite libera circulația a mărfurilor înspre și dinspre Ucraina. În al doilea rând, România trebuie să închidă navigația navelor de mare tonaj pe canalul Sulina, care oricum nu mai are destulă apă. Trebuie ca toată navigația navelor de mare tonaj să fie dirijată pe Chilia și Bâstroe, care îndeplinesc toate condițiile tehnice. În al treilea rând, dacă avem oameni politici cu adevărat responsabili, ar trebui ca România să se unească rapid cu Ucraina. Astfel, s-ar rezolva și integrarea Ucrainei în UE și NATO, iar Kiev va fi o capitală mult mai frumoasă decât București. Ca să nu mia vorbim că nu poate exista comparație între președintele Zelenski și orice politician român. Se poate găsi și o soluție constituțională pentru ca președintele Zelenski să aibă mandat pe viață. Numai voință politică să existe, căci acesta este singurul curs acceptabil. Cine zice altceva este putinist!” (sursa)

Articolul precedent400 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de tractoare în județul Arad. Va crea mai multe locuri de muncă decât ‘cauciucarii’ de lângă Oradea
Articolul următorFructe şi legume, raţionalizate în supermarketurile din Marea Britanie