Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia, a decis joi, 21 iulie, instanţa de judecată din această țară. Fostul primar al Bucureştiului rămâne liber în Grecia, potrivit Antena 3.

Magistrații eleni au apreciat că Sorin Oprescu nu ar avea parte de condiții decente în închisorile din România, dacă va fi extrădat şi nu se va putea trata pentru bolile de care suferă, diabet şi alte boli asociate.

De aceea, magistrații eleni au hotărât ca acesta să nu fie extrădat și rămâne în Grecia pe perioadă nedeterminată. Rămâne de văzut dacă procuratura elenă va mai face apel la această decizie.

Sorin Oprescu (70 de ani) a primit pe 13 mai verdictul final în dosarul de corupție în care era judecat. Instanța de la Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și 8 luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit 5 ani și 4 luni de închisoare.

Sentința a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara.

Articolul precedentSoția rusoaică a unui fotomodel orădean a murit în condiții misterioase: “A ucis-o cineva, sigur a fost aruncată.” Există un suspect?
Articolul următorFlorian Sîrca: ”Susțin cu tărie că momentele dinaintea unei crize sunt cele în care Statul trebuie să aibă curajul de a reduce taxele pentru a îmbunătăți colectarea și de a mări salariul minim!”