Așa cum era previzibil, au apărut certificatele de vaccinare false. De fapt, au apărut, cu certitudine, adeverințele de vaccinare false. Pentru cei care nu s-au vaccinat, diferența este greu de făcut. Pentru ceilalți e ceva mai ușor.

Adeverințele de vaccinare sunt niște foi de hârtie tipărite pe loc, în centrul de vaccinare, imediat după vaccinare. O astfel de adeverință se emite atât după efectuarea primei doze de vaccin, cât și după efectuarea celei de a doua, în cazul vaccinurilor care necesită două doze, sau după efectuarea dozei unice. Fiind vorba despre niște documente tipărite pe foi A4, la imprimantă, fără elemente de securizare, aceste adeverințe sunt ușor de falsificat, dar sunt și inutile în majoritatea cazurilor, neputând fi folosite ca atare, de exemplu, pentru a călători în străinătate, în acest caz fiind nevoie de certificatele digitale de vaccinare. La ce pot folosi adeverințele de vaccinare tipărite, din moment ce validitatea lor se poate verifica simplu, prin introducerea CNP-ului în baza de date cu persoane vaccinate, este greu de spus.

Acestea sunt adeverințele, cele ușor de falsificat. Ele sunt numite și „certificate“ de vaccinare pentru că traducerea în limba engleză a documentului este „Vaccination certificate“. Pe lângă acestea, însă, mai avem și certificatele verzi europene. Care se eliberează fie ca urmare a vaccinării, fie ca urmare a trecerii prin boală, fie ca urmare a efectuării unui test pentru depistarea bolii, test cu rezultat negativ. Aceste certificate, care presupun înscrierea într-o bază de date europeană, accesabilă din orice țară membră UE, sunt mai greu de falsificat. Singura variantă de a obține un astfel de certificat „fals“ este de a introduce în sistem datele de pe o adeverință autentică obținută prin fals. Altfel spus, este nevoie ca un medic ce are acces la baza de date, deci, în principiu, participă la procesul de vaccinare sau lucrează în clinici unde se face testare ori poate introduce în sistem bolnavi de COVID-19, să introducă date nereale. Un astfel de medic ar putea introduce numele unei persoane ca fiind vaccinată, pentru aceasta fiind nevoie, însă, să introducă și datele corespunzătoare unei doze de vaccin care există în realitate. Acest lucru presupune ca doza de vaccin să figureze ca folosită, chiar dacă pacientul nu a fost vaccinat. În acest fel se obține nu doar o adeverință de vaccinare, ci și un certificat verde european autentice, deși datele introduse sunt false.

Ei bine, informațiile apărute în presă, din varii surse, vorbesc despre adeverințe/certificate false. Nu este clar dacă vorbim doar despre variantele tipărite, cele ușor de falsificat, sau și de certificate digitale europene. Aceste adeverințe și certificate sunt ușor de descoperit, prin introducerea în sistem a CNP-ului sau prin scanarea codului QR (prezent pe certificatul verde european). Certificatele sau adeverințele autentice obținute prin falsificarea procesului de vaccinare nu pot fi dovedite, însă, decât prin mărturia directă a fals vaccinatului.

Ei bine, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăți, Raed Arafat, șeful DSU, și alți medici au început să folosească apariția acestor documente false sau fals autentice în baza unor false vaccinări pentru a apăra prestigiul vaccinurilor. Deși inclusiv producătorii și autoritățile care au autorizat vaccinurile recunosc că eficacitatea acestora nu este de 100% (67% Johnson, 72% AstraZeneca, 94% Moderna, 95% Pfizer), teoria oficială în România a fost și încă este că persoanele vaccinate scapă de efectele grave ale bolii, putând, cel mult, să contacteze o formă ușoară a bolii. Dar nu mai ajung să fie internate, nu ajung la ATI, nu mor.

Datele oficiale publicate de statul român ultima dată pe 3 august 2021 arată, totuși, că 610 persoane vaccinate anti-COVID decedaseră. În cazul lor, forma ușoară a bolii a fost moartea.

Deși datele statistice referitoare la incidența bolii la persoanele vaccinate erau publicate la fiecare două săptămâni, practica aceasta a încetat la începutul lunii august, în același timp cu reînceperea creșterii numărului de cazuri zilnice. De asemeni, în paralel a apărut teza pe care se chinuie să o dovedească ministrul Sănătății, că persoanele care au forme grave ale bolii deși au certificate de vaccinare n-ar fi, de fapt, vaccinate, ci doar ar avea certificate false.

Deocamdată nu există nici o dovadă a faptului că s-ar practica așa-zisa „vaccinare la chiuvetă“, falsa vaccinare care permite eliberarea unor certificate autentice. Există, însă, dovezi că persoane vaccinate în mod real au decedat. Miza autorităților române pare, însă, nu informarea corectă a cetățenilor, ci inducerea ideii că vaccinurile sunt foarte sigure. Acționarii firmelor farmaceutice mulțumesc pentru voluntariatul în PR și continuă să-și numere liniștiți dividendele în creștere.

Patrick Andre De Hillerin / catavencii.ro – Totul pentru vaccin, totul pentru victorie!

Articolul precedentFlorian Bodog: Ieri ar fi trebuit să crească punctul de pensie!…
Articolul următorUSR PLUS semnează moțiunea de cenzură inițiată de AUR. Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţiunea PSD, restul sunt poveşti