Vremea continuă să se încălzească neobișnuit în cea mai mare parte a țării, însă nu scăpăm de ploi. La munte, doar la altitudini mari se vor semnala precipitații mixte. De la sfârșitul săptămânii, vremea se strică în toată țara.

De altfel, conform prognozei meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni, vremea va fi capricioasă, iar precipitații abundente se vor semnala în nordul țării. La nivel termic vor exista diferențe majore între zi și noapte.

Ce se anunță în următoarele săptămâni

În săptămâna 6-13 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această dată, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud și de sud-est a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi deficitar.

În săptămâna 13 – 20 martie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest, nord-vest, centru, precum și în nord-est, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 20 – 27 martie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Maximele, între 10 și 18 grade Celsius

Miercuri, 8 martie, conform ANM, cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul teritoriului și variabil în celelalte zone.

În Maramureș, local în Banat, Crișana, Transilvania și nordul Moldovei și izolat în Oltenia temporar va ploua, în timp ce la munte, doar la altitudini mari se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale mai intense pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde se vor depăși 70-80 km/h, dar pe parcursul zilei, local și la viteze mai mici, și în restul regiunilor, cu rafale de 45-55 km/h“, anunță meteorologii.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 8 grade Celsius. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

În București, vremea va deveni deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 18 grade Celsius și o minimă cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate. (sursa)

Articolul precedentHaos la distribuirea cardurilor de energie. Au fost emise mai multe carduri la aceeași adresă și trebuie anulate
Articolul următorCum arată interiorul aeronavei închiriate de statul român pentru călătoria lui Iohannis în Japonia. Prețul luxului este pe măsură