La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Astăzi am cerut date și am văzut că s-au distribuit sau au fost date peste 10 milioane de doze de vaccin. Sunt aproape 5 milioane jumătate de români care sunt vaccinați cu schema completă. E păcat că sunt așa puțini!” (Klaus Iohannis, 27.09.2021)

Mulți au râs de această declarație contradictorie a președintelui, însă ea sintetizează poate cel mai bine situația vaccinării din România – scrie printreranduri.net.

„Autoritățile” statului, în frunte cu Iohannis, Cîțu, Arafat, Gheorghiță și ceilalți politruci cu pretenții de specialiști au reușit să compromită campania de vaccinare din țara noastră. De aceea am ajuns ca doar 33% din populație să fie vaccinată cu schemă completă, în comparație cu alte state civilizate din Europa unde procentul ajunge să fie și mai mult decât dublu decât la noi (70-80%).

Poate că ar trebui să renunțăm să ne mai raportăm la aceste modele occidentale de-a dreptul utopice și să coborâm în realitate. Să recunoaștem că vaccinarea a ajuns un eșec și să salvăm ce se mai poate salva. De exemplu, uitându-ne cum reușesc să combată pandemia țări mai puțin civilizate și mai puțin vaccinate.

Sunt voci care indică, de exemplu, modelul Indiei, o țară subdezvoltată, în ceea mai mare parte săracă, ne-educată și ne-vaccinată. Deci, cam ca și România. Desigur, nu e foarte măgulitoare comparația, dar măcar sinceră și realistă.

India este pe un trend descendent al numărului de infectați după ce s-a confruntat cu probleme grave. Mult mai grave decât România, având în vedere starea sistemului de sănătate și mărimea populației acestui adevărat sub-continent.

Pentru că indienii au fost destul de refractari la vaccinare, autoritățile au ales alte „măsuri” decât vaccinarea obligatorie. Au decis să distribuie populației kit-uri (de supraviețuire) cu niște medicamente esențiale pentru ca oamenii să se trateze acasă încă de la primele simptome și să nu aglomereze spitalele și așa depășite. Până acum, dacă ne uităm le graficul de mai jos, măsura a dat rezultate bune. Cel puțin în comparație cu cazul României.

Întrebarea mea este de ce autoritățile române sunt încremenite în proiect și insistă cu vaccinarea, chiar dacă văd că aceasta nu funcționează?

De ce insistă doar pe o singură soluție (miraculoasă) și nu încearcă să gândească out of the box, apelând la măsuri alternative. Oare nu vor sau nu în stare?

Astăzi, „autoritățile” mizează fie pe măsuri în forță (condiționarea exercitării drepturilor și libertăților de prezentarea adeverinței europene verzi), fie pe stârnirea fricii populației în fața valului 4 al pandem. Și cam atât. Nu văd nicio idee constructivă, nicio soluție nouă.

O variantă, poate, ar fi să preluăm modelul indian și să facem și noi ca ei. Nu știu. Sau poate găsim soluții mai bune. În loc de tombole, poate mai utilă ar fi introducerea testării gratuite. Important este să nu lăsăm oamenii să moară cu zile doar pentru că „autoritățile” noastre sunt inflexibile și visează să atingă obiective nerealiste folosind instrumente care nu dau randament. Sau poate nu cu instrumentele e problema ci cu cei care le pun în aplicare.

O vorbă veche spune că atunci când bordelul nu merge, nu schimbi saltelele, schimbi damele. Poate au obosit „specialiștii” noștri după 1 an și jumătate de luptă cu pandemia și ar trebui schimbați. Poate ar trebui schimbați și Iohannis, Cîțu, Arafat, Gheorghiță și toți ceilalți politruci de „dreapta”!? (printreranduri.net)

Articolul precedentCreştere de 10 ori a numărului de cazuri într-o lună. Lipsa organizării în faţa valului patru de COVID-19 trimite spitalele şi mediul de business în haos
Articolul următorExpoziţia universală Dubai 2020 se deschide azi / România va avea un pavilion în care elementul central va fi apa