Cancelarul austriac, declarații incendiare. Sebastian Kurz adoptă o poziție care este împotriva valorilor și principiilor susținute de Comisia Europeană.

Kurz nu agreează comunitățile mari de refugiați provenind din culturi diferite de cea occidentală.

Cancelarul austriac, declarații incendiare. ”Vom continua să deportăm în Afganistan”

Cancelarul federal austriac Sebastian Kurz a vorbit într-un interviu acordat publicației ”BILD” despre Islam, azil, migrație și integrare.

Invitat la rubrica ”Die richtigen Fragen” (”Întrebările corecte”), Kurz nu s-a ferit de cuvinte dure, scrie ziarulromanesc.at.

Șeful guvernului Austriei a vorbit clar despre îngrijorările sale cu privire la migrație și integrare, fanatismul talibanilor, azil și infracțiuni violente.

După retragerea trupelor occidentale din Afganistan, există riscul unui nou val de refugiați, spre Europa, în particular spre Austria, ceea ce pentru Kurz nu e o veste bună.

În ceea ce privește fanatismul talibanilor, șeful guvernului austriac a precizat: „Nu vreau să importăm această ideologie bolnavă în Europa.

Cu siguranță vom continua să deportăm în Afganistan.

”Să fugă în țările vecine”

Nu putem rezolva problemele Afganistanului prin preluarea unui număr mare de oameni, în Germania și Austria ca în 2015. “

”Dacă oamenii trebuie să fugă, atunci consider că țările vecine, Turcia sau părțile sigure ale Afganistanului sunt cu siguranță locul potrivit decât pentru oamenii care vin în Germania, Austria sau Suedia”, a adăugat cancelarul austriac.

Kurz a comentat și subiectul azilului: ”Dreptul de azil a fost întotdeauna considerat un drept individual, dacă cineva este persecutat din motive politice sau religioase.

Nu s-a prevăzut niciodată ca populația din întregi țări sau regiuni să vrea să plece și să aleagă o țară din Europa, și apoi să spună, de exemplu: Vreau să merg în Germania. Asta nu a fost niciodată în spiritul celor care au prevăzut acest drept”.

”Probleme masive în Europa”

”Peste tot s-a aflat că aceste migrații masive de oameni din culturi complet diferite, dintre care unii sunt slab sau deloc educați, au dus la probleme masive în Europa.

Priviți situația de securitate în unele suburbii franceze, pe care a trebuit să o experimentăm din nou și din nou în Belgia și în alte țări și, de asemenea, în Austria.”, a mai spus Kurz, cu privire la refugiații musulmani și pericolul islamismului.

Legat de subiectul infracțiunilor violente, cancelarul Austriei a abordat cazul fetiței asasinate la Viena, Leonie: ”Recent, mai mulți tineri afgani au drogat, au violat, au ucis o fetiță de 13 ani și apoi i-au abandonat corpul.

Nu trebuie toți băgați în aceeași oală. Dar este adevărat că avem probleme masive cu mulți care au venit din Afganistan, Cecenia și alte părți ale lumii, din sisteme și culturi complet diferite”, a mai spus cancelarul austriac. (evz.ro)

Articolul precedentAvertizare de caniculă – Valul de căldură va fi dublat de furtuni în mai multe zone
Articolul următorDe ce simt oameni ca Barna sau Mihăilă nevoia de a vorbi cu mult înainte de a gândi?