Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege prin care noii judecători ai CCR trebuie să nu fi fost membri de partid în ultimii opt ani înainte de numire. Cuvântul decisiv îl are Senatul. 

Coaliţia a lăsat într-un con de umbră un proiect de lege prezentat de PSD ca pe o reformă când era în opoziţie. Mai precis, o iniţiativă de modificarea a Legii de funcţionare şi organizare a Curţii Constituţionale, prin care este instituită prevederea ca noii judecători numiţi de preşedintele ţării, Senat şi Camera Deputaţilor să nu fi făcut parte din partide sau coaliţii politice în ultimii opt ani înainte de a fi propuşi, un detaliu cu atât mai relevant în condiţiile în care în 2022 o treime din componenţa CCR va fi schimbată.

Proiectul de lege propus chiar de şeful PSD a fost ignorat de Coaliţie, ceea ce a dus la adoptarea tacită de către Camera Deputaţilor, termenul pentru dezbatere şi vot fiind ultima zi din 2021. Şi poziţionarea PSD pe temă este ambiguă, cu toate că iniţiativa a fost girată de Marcel Ciolacu: „Nu ştiu să se fi discutat în ultima vreme.

Sunt poziţiile noastre oficiale mai vechi. Nu s-a schimbat nimic. Nu au mai fost discuţii pe acest subiect. Nu a intervenit nicio altă decizie de la ultima comunicare pe care cred că a făcut-o chiar preşedintele partidului”, a declarat Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD. (sursa)

Articolul precedentVarianta Omicron ar putea însemna sfârșitul Covid? Scenariul optimist vs scenariul pesimist
Articolul următorElevii se bucură că au revenit la școală, dar experții în sănătate avertizează că va fi o explozie de cazuri de Covid-19