De Ziua Națională a Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a spus că ucrainenii nu vor renunța și nu se vor opri până când nu vor elibera întregul teritoriu:

  • „Am existat din timpuri imemoriale pe acest pământ pe care mulți oameni au încercat să-l înrobească și să-l distrugă de multe ori. Acesta este statul nostru, aceasta este țara noastră, aceasta este Ucraina. Istoria statalității sale datează de mii de ani.
  • Nu suntem o colonie, nu suntem o enclavă, nu suntem un protectorat, nu suntem o provincie sau o coroană. Nu suntem parte a imperiilor străine, nu suntem un pământ constitutiv, nici o republică federală, nici o autonomie, nici o provincie, ci un stat suveran liber, independent, indivizibil și independent.
  • Statul ucrainean a apărut în urmă cu cel puțin cincisprezece mii de ani și este unicul moștenitor legal al Rusiei Kievene și succesorul legal al Republicii Populare Ucrainene. Am fost, suntem și vom fi, pentru că statul nostru are fii și fiice incredibili care au susținut-o.
  • Pentru noi, a trăi în captivitate nu înseamnă a trăi, a fi dependent înseamnă a nu fi. Pentru că o Ucraina neindependentă și neliberă nu este Ucraina.
  • Nu cunoaștem cuvântul „sclavie”. Este în dicționarele noastre, dar nu în capul nostru. Vom da ultima noastră cămașă, vom da tot ce avem, pentru ceea ce este în inima noastră. De aceea vom lupta pentru statalitatea noastră până la ultima suflare, ultimul cartuş, ultimul soldat, dar nu ale noastre, ci ale inamicului.
  • Vom trăi pentru a lupta și vom lupta pentru a trăi. Nu ne vom da bătuți până nu vom alunga ultimul ocupant din casa noastră. Nu ne vom opri până nu vom elibera ultimul metru al pământului nostru ucrainean. Nu ne vom odihni până nu vom elibera ultimul nostru sat. (sursa)
Articolul precedentYanis Varoufakis, fostul ministru de Finanțe al Greciei: modelul economic al Germaniei s-a prăbușit. Elitele lor i-au mințit prea mult timp. În balanță atârnă însă viitorul Europei democratice, deci nu este momentul pentru bucurie!!
Articolul următorFlorian Bodog: Ambulanța a împlinit astăzi 116 ani! Mulțumim pentru efortul depus și pentru că aveți grijă de noi tot timpul!