Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat, luni seară, că Anfglia va intra în lockdown pentru următoarele trei săptămâni din cauza noii tulpini COVID-19 care are un grad de infecțiozitate mult mai mare. Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, anunțase același lucru pentru Scoția cu câteva ore mai devreme.

Boris Johnson, care a făcut anunțul privind lockdownul la ora locală 20.00, a precizat că strategia națională anti-Covid-19 a funcționat bine până la apariția noii tulpini a virusului, însă aceasta a stricat planurile.

„Avem acum o nou variantă a virusului. A fost atât frustrant, cât și alarmant să vedem viteza cu care noua variantă circulă. Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe.

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000”, a spus Boris Johnson. (sursa)

Articolul precedentCoronavirus: Companiile europene își vor reveni mai rapid decât gospodăriile / Muncitorii, marii pierzători ai pandemiei (raport BCE)
Articolul următorAgenția Europeană pentru Medicamente amână decizia în privința vaccinului produs de Moderna