Bărbatul care a câștigat un premiu amețitor la loterie, de peste 2 miliarde de dolari, a fost acuzat că a furat biletul câștigător. La doar câteva zile după ce a ridicat premiul, el a făcut și prima achiziție importantă – o casă de 25,5 milioane de dolari în Hollywood Hills, una din cele mai exclusiviste zone din California.

Edwin Castro a dat lovitura la jocul Powerball din SUA câștigând 2,1 miliarde de dolari și a ales să încaseze câștigul într-o tranșă unică, de 997,6 milioane de dolari. Prima sa achiziție a fost un conac de 25,5 milioane de dolari în Hollywood Hills.

Dar Castro pare să aibă probleme, pentru că a primit documente legale prin care este înștiințat că a fost deschisă o anchetă judiciară după ce un bărbat a pretins că biletul câștigător i-a aparținut de fapt și că i-a fost furat, potrivit New York Post.

Un bărbat pe nume Jose Rivera susține că el a fost cel care a cumpărat efectiv biletul câștigător.

Rivera spune că a cumpărat biletul, dar că la scurt timp i l-a furat un bărbat care se numește „Reggie”, identificat drept Urachi F. Romero. Rivera spune că a încercat să-și recupereze biletul, dar i s-a spus că Romero l-a pierdut.

De asemenea, Rivera a afirmat că filmările de pe camerele de supraveghere de la benzinăria din care a fost cumpărat biletul vor dovedi că el este cel care a plătit, de fapt, pentru biletul norocos.

În ciuda procesului în curs împotriva lui Castro, juriștii de la loterie sunt destul de siguri că au de-a face cu „câștigătorul de drept”, fiind convinși că procesul lor de verificare funcționează.

Castro, Romero, dar și loteria de stat din California au fost dați în judecată.

În februarie, când a fost intentat procesul, demersul a fost catalogat drept „nebunesc” de către un angajat de la Joe’s Service Center, California, de unde a fost cumpărat biletul câștigător.

El a povestit că Loteria din California a verificat temeinic cumpărarea biletului, vizionând filmările de pe camere „cadru cu cadru”, pentru a se asigura că persoana care l-a cumpărat este cea care a revendicat premiul.

Castro avea posibilitatea să încaseze integral câștigul, dar în rate egale pe o perioadă de 20 de ani, însă el a optat pentru o tranșă unică ce i-a înjumătățit valoarea totală a premiului. (sursa)

Articolul precedentNeuralink, compania lui Musk care vrea să creeze implanturi în creier, a primit aprobarea pentru testele pe oameni
Articolul următorUnde vor merge (unii) români în vacanță, anul acesta. Italia, Spania și Grecia sunt printre cele mai populare destinații