Băncile nu au participat marţi la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de luni, când Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 124,5 de milioane de lei, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), informează Agerpres.

Conform BNR, MFP a atras luni, 124,5 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 133 de luni, la un randament mediu de 4,19% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 30 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna august 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,45 de miliarde de lei, din care 3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, mai mică faţă de cele 5,3 miliarde de lei programate în iulie, va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. (sursa)

Articolul precedentBloomberg: Ce e mai rău din criză abia începe. Expert, despre situația din România: Eu cred că realitatea va fi și mai dură
Articolul următorPrețul la carne în România, cel mai scăzut din UE în 2019!