Situație incredibilă în guvern, după ce Ministerul de Finanțe recunoște implicit că a modificat ilegal accizele la carburanți, în noaptea de Anul Nou. Pentru a-și acoperi ilegalitatea, guvernul PNL vrea acum modificarea Codului Fiscal. Post factum, desigur.

Din data de 30 Decembrie 2019, carburanții în România trebuiau să se ieftinească în medie cu 45 de bani pe litru. Doar că, surpriză! După doar o zi – în noaptea de Anul Nou, ministrul de finanțe Florin Cîțu modifică din pix și pe tăcute legea abia promulgată de Klaus Iohannis și decide creșterea accizelor, ceea ce a dus la o ieftinire de doar 33 de bani pe litru! Deci au mai crescut un pic prețul, că prea fusesera generoși…

Așa cum jurnaliștii publicației profit.ro semnalau la vremea respectivă, modificarea făcută de Florin Cîțu era ilegală, Codul Fiscal aflat în vigoare (articolul 342) permițând astfel de modificări DOAR până în data de 20 Octombrie a fiecărui an, în niciun caz în 31 Decembrie!

Acum, după principiul comunist conform căruia dacă am încălcat cumva legea, o modificăm și gata, guvernul PNL vrea modificarea Codului Fiscal și prelungirea termenului de publicare a creșterilor de prețuri pe care le pregătește nu până în 20 Octombrie ci, ați ghicit, până în 31 Decembrie a fiecărui an!

Doar că vorbim de anul 2020 – și probabil de noi scumpiri, pentru că, deși vor azi modificarea Codului Fiscal, ce au făcut în noaptea de Anul Nou tot fără bază legală a fost!

Articolul precedentNu poți clădi o economie sănătoasă cu muncitori extracomunitari. Interviu
Articolul următorLa multi ani!