Trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite, în Franţa, după ce au fost atacate de un bărbat înarmat cu un cuţit.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au rănit grav pe atacator, iar acesta a fost transportat la spital.

Primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că agresorul a strigat în repetate rânduri “Allahu Akbar”, după ce a fost imobilizat, potrivit The Guardian.

Avem două persoane care au fost ucise în biserică şi o a treia care a fost omorâtă într-un local de lângă, unde se adăpostise. Gata, trebuie sa eliminăm islamo-fascismul de pe teritoriul nostru“, a mai spus Christian Estrosi, adăugând ulterior, pe Twitter, că toate datele indică faptul că este vorba de un “atac terorist“.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Antiterorist, iar preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că se îndreaptă spre locul atacului.

Tragedia vine la două săptămâni de la uciderea profesorului Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, care a fost decapitat în faţa liceului unde preda, după ce le-a arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, la o oră în care se vorbea despre libertatea de exprimare.

Articolul precedentPatriarhia Română, după atacurile la adresa Preafericitului Daniel: ‘Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului’
Articolul următorLider PNL, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție