AstraZeneca a anunţat marţi că un studiu clinic de fază târzie nu a reuşit să ofere dovezi că terapia sa cu anticorpi pentru Covid-19 protejează de boală oamenii care au intrat în contact cu o persoană infectată, acesta fiind un mic pas înapoi în eforturile sale de a găsi alternative la vaccinuri, transmite Reuters. 

Studiul a evaluat dacă terapia, un cocktail de două tipuri de anticorpi, ar putea împiedica adulţii care au fost expuşi la virus în ultimele opt zile să dezvolte simptome de Covid-19.

Terapia, AZD7442, a avut o eficacitate de 33% în reducerea riscului ca persoanele să dezvolte simptome în comparaţie cu un placebo, dar acest rezultat nu a fost semnificativ statistic – ceea ce înseamnă că s-ar fi putut datora întâmplării şi nu terapiei. (sursa)

Articolul precedentGestul viral al lui Cristiano Ronaldo a produs prăbuşirea la bursă a Coca Cola. Pierderi de 4 miliarde de dolari
Articolul următorDe ce sunt salariile mici? O investiţie mare dacă generează 1.000 de joburi prost plătite nu ar trebui să bucure pe nimeni