Camera Deputaților și Senatul au fost convocate, azi, în sesiune ordinară. Potrivit Constituției, a doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

În prima zi a sesiunii parlamentare sunt aleşi vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii fiecărei camere.

Cele două camere ale Legislativului au fost convocate în sesiune ordinară, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial.


Într-o postare publicată pe Facebook, senatorul bihorean Florian Bodog și-a prezentat prioritățile legislative pentru următoarele luni. Iată ce a scris acesta:

Astăzi începe sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă 2022. Prioritățile mele legislative pentru noua sesiune vor fi:

  1. Susținerea măsurilor PSD pentru creșterea pensiilor cu cel puțin 10% și a salariului minim pe economie la 3000 de lei.
  2. Reglementarea prețurilor din energie pentru a putea sprijini în mod real consumatorii casnici și economia românească, IMM-urile. Cea mai bună măsură de protecție socială este existența unui loc de muncă, bine plătit.
  3. Votul în Parlament pentru toate proiectele legislative și ordonanțele de urgență din pachetul Sprijin pentru România sau pentru legile care sunt jaloane în PNRR și de care depind încasarea banilor europeni.
  4. O prioritate constantă a mandatului meu rămân și problemele ce țin de domeniul sanitar. Voi continua să propun și să susțin inițiativele care vin să îmbunătățească accesul la serviciile medicale și calitatea acestora, mai ales în acest context complex prin care trece nu doar România, ci toate societățile lumii.
  5. De asemenea, împreună cu colegii mei din PSD ne vom strădui pentru ca legile pe care le adoptăm să fie mai clare și cât mai ușor de aplicat. (sursa)
Articolul precedentSpania reduce TVA la gaze de la 21% la 5%
Articolul următorAvertizări cod portocaliu și galben de inundații în aproape toată țara, până vineri noapte, inclusiv în Bihor!