Patrick Andre De Hillerin: Ați stat vreodată la coadă la bancomat, în spatele unei persoane care nu se descurca să scoată bani sau să-și verifice contul? „Bătrânii“, veți spune. Nu, foarte mulți tineri. Capabili de mișcări haptice pe device-urile lor mobile, mulți oameni din generațiile care vin sunt incapabili să citească și să înțeleagă niște instrucțiuni simple de pe ecranul unui bancomat. Unii, absolvenți ai gloriosului învățământ românesc, nu știu nici măcar să citească instrucțiunile respective. Nu sunt analfabeți funcțional, sunt analfabeți pur și simplu. Bătrânii, o să râdeți, sunt mai adaptabili la noile tehnologii, pentru că măcar știu să citească, în marea lor majoritate. Ei încă mai folosesc tehnologia, nu tehnologia îi folosește pe ei.

Înjurăm sau salutăm „digitalizarea“ din super-hyper-ultra-mega-market-uri. E irelevant. Pentru că asta nu este digitalizare, este doar o simplă maximizare a profitului. Este opțiunea fiecăruia dacă vrea să aplaude creșterea profitului unui comerciant care nici măcar nu-și plătește taxele aici.

Mai grav este că președintele ne-a spus că nu putem să ne pregătim copiii pentru meseriile viitorului, fiindcă nu știm care sunt acestea. Că nimeni nu știe. Noi, de fapt, nu ne pregătim copiii nici pentru viața în viitor. Le punem în brațe un telefon sau o tabletă și considerăm că am rezolvat. „Deskurkăt-e!“, le scriem pe WhatsApp.

Ăsta este viitorul, asta este România Degetalizată, România în care șmecherii ne arată degetul mijlociu și ne spun: „Deskurkațive, sărakilor!“. (catavencii.ro)

Articolul precedentPSD pregătește taxe pentru magazinele fără casieri, PNL se opune
Articolul următorCiolacu: Sunt de acord cu premierul, nu trebuie făcută rotaţia de Înălţare. Dânsul e militar, eu sunt copil de militar