Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat miercuri noaptea că a avut o întâlnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în urma căruia a convenit noi măsuri pentru distribuirea către populație a Sfintelor Paști și a Luminii Sfinte.

Slujbele de la biserici se vor desfășura fără enoriași, în timp ce Sfintele Paști și Lumina Sfântă vor fi distribuite populației, la cerere, de către personalul clerical însoțit de maximum cinci voluntari, care vor avea echipament de protecție.  

Pâinea sfințită (Paștile) se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 17:00, și în prima zi de Paști, între 6:00 și 12:00, iar Lumina Sfântă se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Oamenii vor primi Lumina Sfântă și pâinea sfințită din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.

Noile reguli anunțate de Marcel Vela vin după ce președintele Klaus Iohannis a cerut, ieri, anularea „așa-zisului acord” cu Biserica. 

Articolul precedentPSD va vota prelungirea stării de urgenţă
Articolul următorLiber la munca în agricultură și în Anglia. Primul avion cu muncitori români decolează azi