Nave rusești au atacat Insula Șerpilor, susține Serviciul Graniței de Stat din Ucraina, într-un comunicat postat pe Facebook joi, 24 februarie, în jurul orei 16.00.

Potrivit sursei citate, Insula Șerpilor, aflată la 40 de kilometri est de localitatea românească Sulina, ar fi în continuare atacată, inclusiv cu mijloace aeriene.

“Insula Șerpilor a fost atacată de pe nave rusești. Ocupanții au tras asupra insulei cu artileria de la bordul navelor. Grănicerii și Forțele Armate se apără. În zonă sunt două nave ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, Moscova și Vasily Bykov”, se precizează în comunicatul dat în jurul orei 16.00, potrivit defense.romania.

Insula Șerpilor este administrată de Ucraina și se află la 40 de kilometri de Sulina. România deține din 2009 în jur de 9.700 de kilometri pătrați din platoul continental de lângă insulă.

„Inamicul a debarcat unități în zonele operaționale din Basarabia (n.r. teritoriul ucrainean) și Tavria. După o tentativă eșuată de debarcare și un atac eșuat cu rachete, crucișătorul rusesc Moskva a bombardat Insula Șerpilor”, a anunțat Ministerul Ucrainean al Apărării, joi seara.

Potrivit sursei citate, printre navele rusești care atacă se numără crucișătorul purtător de rachete Moscova, nava amiral a flotei rusești de la Marea Neagră, dotată cu un complex de rachete P-1000 Vulkan.

În zonă se află și nava de patrulare Vasily Bykov, una din cele 12 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din cadrul acestei flote.

Foarte probabil, nava de patrulare Vasily Bykov este cea despre care Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în cursul primei părți a zilei se afla la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României pentru a devia sau opri navele comerciale aflate în deplasare spre porturile ucrainene. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.