Primarul ”va analiza”…

În ultima ședință a Consiliului Local Beiuș, consilierul local Stela Babău și-a informat colegii dar și pe cetățenii din Beiuș, că există o posibilitate importantă și nefructificată de finanțare a introducerii GAZULUI METAN la consumatorul casnic din municipiu, scrie Apuseni.Info.

Conform legii nr. 123 din 10 iulie 2012 a energiei electrice și a gazelor naturale și a legii nr. 167 din 10 iulie 2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, autoritățile locale au posibilitatea:

  1. să extindă, până în decembrie 2021, reţeaua de conducte, până la intrarea în localităţile atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, când aceste localităţi se află la o distanţă de maximum 25 km de punctele de racordare ale operatorilor de transport şi de sistem;
  2. să acorde prioritate racordării la rețeaua de gaze naturale în cazul investițiilor noi, generatoare de locuri de muncă.

Important de reținut este faptul că această prevedere are ca termen de finalizare decembrie 2021, prin urmare se pierde o importantă sursă de finanțare pentru un proiect extrem de util consumatorului casnic din Beiuș.

Vă reamintim  municipiul Beiuș a obținut încă de anul trecut statutul de stațiune turistică de interes local, după ce a îndeplinit criteriile, obținând 345 de puncte, în condițiile unui minim necesar de 90.

Inițial, primarul Gabriel Popa a argumentat că localitatea se bazează în proporție de 70% pe apa geotermală, iar după ce Babău a explicat posibilitatea legală de finanțare și a avertizat că apa geotermală nu este infinită, primarul din Beiuș a anunțat că va analiza situația. (Apuseni.Info)

sursa foto Beiuș: bihorinimagini.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.