FC Liverpool a anunțat, conform Agerpres, că şi-a trimis o parte din angajaţi în şomaj parţial din cauza consecinţelor economice cauzate de pandemia de coronavirus şi poartă negocieri pentru reducerea salariilor jucătorilor şi staff-ului tehnic.

Salariaţii trimişi în şomaj parţial beneficiază de un program iniţiat de guvernul britanic care subvenţionează cu 80% din salariul iniţial al angajatului ,până la maxim 2.500 lire sterline pe lună, pentru evitarea concedierii, iar clubul englez va suporta restul de 20%.

”Angajaţii vor primi salariul întreg şi ne vom asigura că niciun membru al personalului nostru nu va fi financiar defavorizat”, a precizat liderul din Premier League.

Alte trei cluburi engleze, Tottenham, Newcastle şi Norwich, au apelat la aceeaşi strategie în privinţa angajaţilor.

În ce priveşte reducerea salariilor la jucători şi antrenori, Liverpool a precizat că ”discuţiile sunt complexe şi prin consecinţă, procesul este în desfăşurare”.

Premier League a propus vineri cluburilor să-şi consulte jucătorii pentru a accepta o reducere salarială de 30%, ce ar însuma lunar 500 milioane lire sterline, pe perioada în care sezonul este întrerupt, dar discuţiile nu au ajuns la un rezultat concret.

Articolul precedentZeci de mii de cadre medicale din România au transmis o scrisoare deschisă Guvernului
Articolul următorZile libere plătite pentru angajații care au copii în vacanță