“Curăţenia de iarnă” pe care o constituie Postul Crăciunului este ocazia ideală pentru a alege mâncăruri uşoare, sănătoase şi curate. Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce.

Postul Crăciunului durează 40 de zile, însă se ține multe mai uşor decât Postul Paştelui, având în vedere că sunt multe zile în care se dă dezlegare la pește de către Biserica Ortodoxă.

O greşeală des întâlnită în alimentaţie celor care ţin post este aceea că obişnuiesc să consume, în mod regulat, în post, alimente extrem de nocive.

Printre alimentele de post care trebuie excluse din lista celor care vor să ţină Postul Crăciunului se numără margarina, pateul sau cârnaţii vegetali, însă lista continuă.

Acestea conţin o mulţime de chimicale astfel încât să ofere un gust apropiat produselor din carne. Cu alte cuvinte, sunt alimente cu calorii goale şi de foarte proastă calitate.

Din fericire, există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Alimentele de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce

Alimentele “de dulce” sunt acele produse din carne sau derivate din carne.

În timpul postului, mulţi nu mănâncă “de dulce”, alegând fructele, legumele sau seminţele.

În alimentaţia omului modern care ţine post, au apărut numeroase produse care imită produsele “de dulce”, cu alte cuvinte acele alimente interzise în perioada postului.

Potrivit site-ului crestinortodox.ro, în timpul postului jertfim atât nevoia de hrană tare, dătătoare de energie, cât şi poftirea acelor alimente foarte gustoase.

Din acest motiv, pentru că imită cu fidelitate gustul alimentelor “de dulce”, o gamă variată de produse numite “de post” nu ar mai trebui să fie folosite în vremea postului.

Cu ce înlocuiești ouăle, untul și brânza în post

Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez.

La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.

Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete.

Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.

Unele alimente de post, consumate des în această perioadă, ar trebui eliminate din regim, pentru că nu ne fac bine sau nu sunt sănătoase. (sursa)

Articolul precedentAmbulanța Bihor oferă liceenilor cursuri de prim-ajutor
Articolul următorDin cauza USR+Cîțu, apropiata creștere a pensiilor ar putea fi ultima până în 2070!…