În doar 40 de zile, Florin Vasile Cîțu a devenit din cel mai mare dușman al PSD prietenul social democraților – scrie printreranduri.net. Nu i-a plăcut la guvernare cu ”progresiștii” de la USR, acum se vede nevoit să negocieze cu ”ciuma roșie”. Asta înseamnă să ai viziune politică!

La congresul PNL, din 25 septembrie 2021, Cîțu, care se caracteriza ca un politician atipic care nu minte, a susținut în fața celor 5.000 de delegați că, atâta țimp cât va fi el președinte al PNL, partidul nu va face o alianță cu PSD pe care îl va ține în opoziție și după 2024. Lovit de amnezie, pe 4 noiembrie, după 40 de zile în care PSD l-a dat jos prin moțiune de cenzură cu sprijinul USR, același Cîțu e pe punctul de a se alia cu PSD și cu Marcel Ciolacu. El spune că, dacă reușește o guvernare cu PSD „e ok”. Mai mult decât atât, brusc și dintr-o dată președintele PNL a „găsit multe lucruri care să ne unească” (n.n. cu PSD).

De partea cealaltă, observăm și la PSD o pierdere la fel de gravă a memoriei. ”Cred că suntem pe un drum corect. Dacă suntem patrioți acesta este drumul pentru o majoritate”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu după prima rundă de negocieri cu Cîțu. Conducerea PSD a uitat foarte repede  cantitatea imensă de „muie” pe care pesediștii au fost nevoiți să o înghită în ultimii 4 ani. În aceste condiții, activiștii „ciumei roșii” se așteaptă ca după următoarea rundă de negocieri, liderul PSD să-și îndemne propriul electorat să voteze PNL, un partid re-evaluat de leadership-ul pesedist ca fiind de ”bună credință”.

Înțelegem cu toții că e greu și criza e mare, fiind nevoie de soluții constructive din partea clasei politice, însă cred că electoratul ambelor partide nu va accepta ușor aceste schimbări de discurs de 180 grade.

După ce ani de zile ai înjurat PSD-ul și l-ai catalogat în toate feluri, să vii să te aliezi cu ”ciuma roșie” este o mișcare scizofrenică din partea peneliștilor. La fel și pe partea cealaltă. Pesediștii au acuzat Guvernul Cîțu că a omorât bolnavii de COVID și că a prăbușit economia, iar acum PSD nu are nicio problemă să intre la guvernare alături de Cîțu și compania. Totodată, prin această mișcare „strategică” îl salvează pe Iohannis de la o posibilă suspendare.

Chiar dacă memoria colectivă e una scurtă, electoratul celor două partide nu cred că agreează aceste schimbări bruște de macaz.

Pe bună dreptate, oamenii se pot întreba când au fost mințiți de PNL și PSD: când cele două partide s-au scuipat reciproc sau când au descoperit că, de fapt, pot să guverneze împreună?

sursa – printreranduri.net

Articolul precedentUna dintre cele mai mari sinagogi din Europa este inaugurată la Sighetu Marmației, pe locul celei distruse de naziști
Articolul următorMai este o variantă: Cîțu rămâne, revine USR