Cele două partide principale din noul CDR, PNL și USR, se prezentau ca apărători, în România, ai valorilor europene. Iată că propaganda a ținut până la alcătuirea listei de miniștri. În componența guvernului speculantului Cîțu nu se regăsește decât o singură femeie: Raluca Turcan.

Asta, în vreme ce Uniunea Europeană nu mai știe cum să facă pentru a promova egalitatea dintre femei și bărbați atât în afaceri dar și în politică. Marile companii au deja cote de reprezentare la nivel de consilii de administrație pentru a facilita accesul femeilor la funcții de conducere, iar partidele europene încearcă și ele să promoveze o reprezentare echilibrată între genuri.

Pentru PNL și USR, valorile europene și modelul european de bune practici nu înseamnă însă decât retorică goală, populism și manipulare. Când să le pună în practică, îi doare, pur și simplu, în cot. Femeile din România și societatea românească merită mai mult.

Articolul precedentFlorian Bodog (PSD): Noul CDR încalcă orice măsuri legale și de bun simț
Articolul următorHALUCINANT! În cuvintele lui Orban, actuala majoritate și guvernul PNL-USR afectează negativ democrația!